1.3.11

16.2. kokouksen yhteenveto

Tulevia tapahtumia (lisää infoa pikapuoliin):
¨       Lumiukkotempaus 8.3. klo 13–16 (järjestäjänä Maan ystävät)
¨       Earth Hour 26.3. klo 20.30–21.30
¨       Kevätkirpputori 29.3. klo 10–14, Anna varaa Carelian aulan ja tekee mainokset
¨       Kasvisruokailta yhdessä Luomupiirin kanssa 7.4. klo 18.00 alkaen Suvaksessa (ISYY:n alakerrassa), ellei maksava asiakas kiilaa meidän edellemme viikkoa aikaisemmin
¨       Keskusteluilta (ympäristöystävällisestä) energiantuotannosta 20.4.
Kanalaretki ei onnistukaan, koska ainakin se kanatila, jonne soitin, ei ollut halukas yhteistyöhön. Tilan pitäjä tuntui pelkäävän salakuvaajia ja oli huolestunut hygienia- ja turvallisuusriskeistä sekä vierailijoille että kanoille. Ekokyläretki todettiin jo aiemmin liian kalliiksi ja sisällöttömäksi retkeksi (olisi maksanut enemmän kuin 10 e/hlö eikä tilalla ole lukukauden aikana oikein tekemistä). Kanatila ei siis onnistu, vielä epätodennäköisemmin sika- tai nautatilavierailu. Pohdimme nyt luomutilaretkeä.
Keskusteluillassa 3.2. oli vähänlaisesti osallistujia mutta sitäkin paremmat keskustelut. Mainoksessa olisi pitänyt mainita, että vetäjä (minä) alustaa puheenvuoroja ja että kenelläkään ei tarvitse olla tullessaan valmiita mielipiteitä. Ehkä ihmisistä tuntui, ettei heillä ole mitään sanottavaa tai he arastelivat mielipiteiden vaihtoa. Kuitenkin jokaista keskustelunaihetta alustettiin faktatiedoilla ja omien kokemusten pohdinnalla, joista siirryttiin yleisen tason pohdintaan.
Heitettiin ilmaan ajatus, pitäisikö Ympäristöryhmän alkaa ajaa Itä-Suomen yliopistoa Reiluksi korkeakouluksi (eli käytännössä eri tilaisuuksissa tarjoiltaisiin reilua kahvia ja teetä). Ajatus jäi hautumaan.
Sähköpostilista on edelleen työn alla… Saadaankohan me sitä koskaan?
Vuoden 2010 toimintakertomus on toimitettava ISYY:lle 28.2. mennessä, ja Anna ja Timo ottivat asian hoitaakseen (tehty!).
Hankeavustusta lähitilaretkelle ei saatu, koska retken pitäisi olla toteutettavissa normaalin kerhoavustuksen turvin.

Anna, pj

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti