2.3.11

TULEVIA TAPAHTUMIA

LUMIUKKOTEMPAUS
8.3. klo 13–16 torilla (järjestäjänä Maan ystävät)
Tapahtuma on osa Maan ystävien Polttava kysymys –kampanjaa. ”Polttava Kysymys -kampanjan tavoitteena on saada Suomeen ilmastolaki, joka velvoittaa hallituksen vähentämään päästöjä vuosittain laadittavan hiilibudjetin mukaisesti. --  Tarkoituksena on saada ilmastolaki uuteen hallitusohjelmaan.” (www.polttavakysymys.fi)
Lumiukot ottavat kantaa ilmastolain puolesta. Ne kysyvät ”Kannattaako sinun eduskuntavaaliehdokkaasi ilmastolakia?” Maan ystävien nettisivuilla julkistetaan 8.3. kansanedustajaehdokkaiden kantoja ilmastolakiin (puolesta vai vastaan).

EARTH HOUR (WWF:n kampanja)
26.3. klo 20.30–21.30 ympäri maailman
Sammuta valot ja turhat sähkölaitteet tunniksi!
”Valojen sammuttaminen Earth Hour -tunnin ajaksi on symbolinen ele ilmaston puolesta. Sammuttamalla valot olet mukana maailmanlaajuisessa tempauksessa, jossa lukuisat ihmiset maailman ympäri osoittavat huolensa ilmastonmuutoksesta. Mieti, mitä kaikkea muuta voimme saada aikaan, jos pystymme tähän!” (www.wwf.fi/earthhour)

KIRPPUTORI

Tule myymään pois tarpeettomat vaatteet, kengät, laukut, astiat, kirjat ja kirput! Tee kivoja löytöjä! Toisen roska on toisen aarre.

Ympäristöryhmä järjestää perinteisen opiskelijakirpputorin 29.3.2011 klo 10–14 Carelian aulassa. Myyntipaikat ovat täysin ilmaisia, kunhan pöydän varaa etukäteen. Myymään voi tulla milloin tahansa klo 10-14 välillä. Kaverin kanssa voi ottaa yhteisen myyntipöydän. Kirpparilla on myös vaihtopöytä, johon voi jättää oman tavaransa ja/tai ottaa kivan tavaran.
Varaa myyntipöytä 25.3. mennessä sähköpostilla osoitteesta anna.rasanen(at)hotmail.com. Mainokset myös joka laitoksella!

KASVISRUOKAILTA
Ympäristöryhmä ja Luomupiiri järjestävät yhteistyössä kasvis- ja vegaaniruokaillan 7.4.* klo 18.00 alkaen Suvaksessa (ISYY:n toimiston alakerrassa, käynti sisäpihalta, portaat alas). Tapahtuma on kaikille avoin. Valmistamme yhdessä rennosti jutustellen herkullisia kasvisruokia, pikkusyötäviä ja herkkuja. Tule mukaan kokkaamaan ja maistelemaan muiden tuotoksia! Ympäristöryhmä kustantaa suuren osan tapahtuman ruoista (mutta tietysti vain ne ruoat, joiden ainekset ovat etukäteen tiedossa).
Ilmoittaudu siis ennakkoon 30.3. mennessä osoitteeseen anna.rasanen(at)hotmail.com ja kerro, mitä haluaisit kokata yhdessä ja tuotko kenties joitain tarvikkeita mukanasi. Voit yhtä hyvin tulla tapahtumaan myös ilman ilmoittautumista tai ex tempore (...olet keskustassa ja maha kurnii, mut hei, tänäänhän on ruokailta!). Ennakkoilmoittautuminen auttaa järjestäjiä hahmottamaan osallistujamäärää ja saat tiedon, jos ruokailta peruuntuu.
Valmistamme luultavasti ateria-tyyppisen ruokakattauksen, eli jotain hieman täyttävämpää ruokaa, jotain pienempää ja jälkiruoan. Ympäristöryhmän järjestämät ruoat tehdään vähintään vähälaktoosisina, mahdollisuuksien mukaan laktoosittomina. Kokeilemme yhtä mielellämme täysin vegaanisia ruokia.
* ISYY:llä on oikeus perua Suvaksen käyttöoikeus viikkoa ennen tapahtumaa, jos maksava asiakas varaa tilan sitä ennen käyttöönsä. Tällaisessa harmillisessa tilanteessa ilmoitamme heti osallistujille ja sovimme uuden päivämäärän. Kannattaa siis ennakkoilmoittautua!

KESKUSTELUILTA ENERGIANTUOTANNOSTA
Keskustelemme tämänhetkisistä energiantuotantomuodoista Suomessa ja mietimme vaihtoehtoisia, ympäristöystävällisempiä energiantuotantotapoja. Mutta miksi energiaa tarvitaan aina vain enemmän? Vetäjä alustaa keskustelua faktatiedoilla ja herättelee kysymyksiä, joita pohditaan yhdessä. Kahvila Aurassa 20.4. klo 17 alkaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti